Καθηγητής Ωκεανογραφίας εξηγεί στον ΣΚΑΪ πως έφτασαν οι πληθυσμοί τους στα ελληνικά νερά και τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσουν.
Read More »Μωβ μέδουσες: Εξαπλώνονται και στο Ιόνιο – Τα συμπτώματα και τι πρέπει να προσέξετε
Σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας έχουν ήδη καταγραφεί μωβ μέδουσες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Αντίπαξους, Κεφαλλονιά, Αμβρακικό κόλπο και Κέρκυρα
Read More »Μωβ Μέδουσα: «Εισβολή» σε Αιγαίο, Κρητικό και Ιόνιο Πέλαγος – Κινείται ύπουλα, τι κάνουμε αν μας τσιμπήσει
Καθηγητής Ωκεανογραφίας εξηγεί στον ΣΚΑΪ πως έφτασαν οι πληθυσμοί τους στα ελληνικά νερά και τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσουν.
Read More »Η μωβ μέδουσα θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στην Μεσόγειο. Το τσίμπημα της είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχει. Είναι αναγνωρίσιμη από τα τέσσερα κύρια και τα οκτώ πιο μακριά και λεπτότερα πλοκάμια της, μαζί με ένα διάστικτο «καπέλο» και μοβ εσωτερικό, ενώ έχει συνήθη διάμετρο 6-10 εκατοστά. Όταν είναι νεαρή το χρώμα της είναι πορτοκαλό – καφέ και όταν ενηλικιώνεται παίρνει αυτό το έντονο πορφυρό-μωβ χρώμα.
Read More »Έξαρση της μωβ μέδουσας στο Αιγαίο και φέτος το καλοκαίρι- Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει
Η μωβ μέδουσα θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στην Μεσόγειο. Το τσίμπημα της είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχει. Είναι αναγνωρίσιμη από τα τέσσερα κύρια και τα οκτώ πιο μακριά και λεπτότερα πλοκάμια της, μαζί με ένα διάστικτο «καπέλο» και μοβ εσωτερικό, ενώ έχει συνήθη διάμετρο 6-10 εκατοστά. Όταν είναι νεαρή το χρώμα της είναι πορτοκαλό – καφέ και όταν ενηλικιώνεται παίρνει αυτό το έντονο πορφυρό-μωβ χρώμα.
Read More »