Home / Ειδήσεις / NextMind: Η πρωτη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή για προγραμματιστές (vid)

NextMind: Η πρωτη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή για προγραμματιστές (vid)

Το NextMind, ένα startup νευροτεχνολογίας με έδρα το Παρίσι, ανέπτυξε μια μη επεμβατική διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν το εικονικό περιβάλλον τους, μόνο με τη βοήθεια της σκέψης.

Αυτή η μικρή κι ελαφριά πρωτοποριακή συσκευή αποτελείται από έναν αισθητήρα, έναν κινητήρα που αποκωδικοποιεί σήματα από τον οπτικό φλοιό σε πραγματικό χρόνο και ένα Unity plugin που περιλαμβάνει σεμινάρια, εφαρμογές, παιχνίδια και δομικά στοιχεία κώδικα. Με τη βοήθεια των αλγόριθμων μηχανικής μάθησης, το NextMind μεταφράζει αυτά τα στοιχεία σε άμεσες ψηφιακές εντολές για συσκευές σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι hands-free.

«Η εγκεφαλική δραστηριότητα μεταφράζεται σε πραγματικές ενέργειες, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών αντικειμένων με το μυαλό σας σε πραγματικό χρόνο», αναφέρει η εταιρεία.

Τον Ιανουάριο, το NextMind κέρδισε δύο βραβεία καινοτομίας στο CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας και πριν από λίγες μέρες, η εταιρεία ξεκίνησε την αποστολή των πολυαναμενόμενων κιτ αποκλειστικά σε προγραμματιστές, τα οποία κοστίζουν 399 ευρώ.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο για το NextMind και φόρος τιμής σε όλους τους επιστήμονες, τους επενδυτές και τους συνεργάτες μας που μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε μια πραγματικά μετασχηματιστική εμπειρία στην κοινότητα των προγραμματιστών», δήλωσε ο Sid Kouider, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NextMind. «Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία θα αλλάξει ριζικά τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών καθώς και το μέλλον των διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή».

Η διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή έχει τη δύναμη να δίνει στους χρήστες τον έλεγχο των υπολογιστών τους και οποιασδήποτε συσκευής του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του, με ένα ακουστικό επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας ή σε συνδυασμό με άλλους ελεγκτές όπως ένα gamepad. Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τακτικές ενημερώσεις που θα βελτιώνουν τους αλγόριθμους. «Θα είμαστε σε θέση να τους αναβαθμίζουμε συχνά», δήλωσε ο Kouider.

Το startup, που ιδρύθηκε το 2017 από τον Sid Kouider, ερευνητή στο εργαστήριο γνωστικών και ψυχογλωσσικών επιστημών του École normale supérieure, απασχολεί σήμερα, περισσότερα από 20 άτομα στις εγκαταστάσεις του στο Παρίσι και σχεδιάζει να κάνει κι άλλες προσλήψεις στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, διερευνά συνεργασίες με εταιρείες από διάφορες βιομηχανίες. Έχει ήδη υπογράψει τρία συμβόλαια και βρίσκεται σε συζητήσεις με 25 εταιρείες. Ταυτόχρονα, η NextMind ετοιμάζει τη δεύτερη καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων, η οποία θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το NextMind είναι συμβατό με Windows 10 και macOS, καθώς και ακουστικά εικονικής πραγματικότητας όπως Oculus, HTC Vive και ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft Hololens.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή

About skaigr