Home / BUSINESS & FINANCE / Crypto-έρευνα: Πού βρίσκονται οι περισσότεροι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων

Crypto-έρευνα: Πού βρίσκονται οι περισσότεροι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων

Το 2021 ήταν η χρονιά που τα κρυπτονομίσματα δεν μπήκαν απλά στο καθημερινό λεξιλόγιο του μέσου πολίτη, αλλά και στο – ψηφιακό – πορτοφόλι του.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το 41% των ερωτηθέντων σε παγκόσμια έρευνα της Gemini απάντησε ότι την περσινή χρονιά απέκτησε για πρώτη φορά crypto, ενώ ένα ίδιο ποσοστό ενδιαφέρεται για τα κρυπτονομίσματα και σκοπεύει να τα αποκτήσει άμεσα.

Ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τα crypto καταγράφηκε σε χώρες με αυξημένο πληθωρισμό και υποτιμημένα νομίσματα. Σύμφωνα με την μελέτη του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, οι πολίτες των χωρών αυτών έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν κρυπτονομίσματα τη χρονιά που διανύουμε σε σχέση με άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικές χώρες σε αυτή την κατηγορία είναι η Νότια Αφρική, το Μεξικό, η Ινδία και η Βραζιλία. Στην τελευταία, όπου το τοπικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί παραπάνω από 200% σε σχέση με το δολάριο, το 41% των ερωτηθέντων ήταν κάτοχοι crypto.
Παρόμοιο ποσοστό κατόχων ψηφιακών assets καταγράφηκε και στην Ινδονησία, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό ανήλθε σε μόλις 20% και στη Βρετανία σε 18%.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, το 40% των κατόχων crypto απάντησαν ότι θεωρούν τα ψηφιακά τους assets ως ένα ανάχωμα απέναντι στον πληθωρισμό. Ωστόσο, ανάμεσα σε όλους τους ερωτηθέντες της έρευνας για τις ΗΠΑ (κατόχους και μη crypto), το ποσοστό αυτό ανήλθε μόνο σε 16%.
Μόνο το 17% των Ευρωπαίων ανέφερε ότι κατείχε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία το 2021 και μόνο το 7% όσων δεν κατέχουν επί του παρόντος κρυπτογράφηση δήλωσαν ότι σκόπευαν να αγοράσουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κάποια στιγμή.
Ισότητα φύλων στα crypto
Μπορεί αρκετοί να θεωρούν ότι τα crypto είναι ανδρική υπόθεση, αλλά η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες είναι οι περισσότερες που και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άμεσα κρυπτονομίσματα και έχουν στην κατοχή τους.
Σε χώρες, όπως το Ισραήλ (51%), η Ινδονησία (51%) και η Νιγηρία (50%), φαίνεται ότι η κατοχή των κρυπτονομισμάτων ήταν μοιρασμένη.

Aντίθετα, το μεγαλύτερο εμπόδιο στην απόκτηση κρυπτονομισμάτων ήταν η μόρφωση. Το 40% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αν είχε περισσότερες γνώσεις για τα crypto, θα άρχιζε να ασχολούταν με αυτά. Το 22% είπε ότι θα αγόραζε ψηφιακά νομίσματα έπειτα από σύσταση φίλων.
Η μεγαλύτερη διαφάνεια και γνώση για τα crypto είναι σημαντική για πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες σε Αφρική (56%) και Λατινική Αμερική (51%), ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει το 42% στις ΗΠΑ και την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.
Τέλος, για όσους δεν κατέχουν κρυπτονομίσματα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια και η εμπιστοσύη, καθώς και η έλλειψη γνώσεων στο πώς να κάνουν αγορές και πώς να τα αποθηκεύσουν.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Οι χάκερς και τα cryptos: Πέντε φορές που οι επενδυτές έχασαν τα χρήματά τους
Η νέα γενιά εκατομμυριούχων από τα crypto
Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview