Home / Διατροφή / Ώρα για γλυκό! Το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό μπανάνα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ώρα για γλυκό! Το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό μπανάνα από τον Άκη Πετρετζίκη

Οι συνταγές του Άκη Πετρετζίκη δεν θέλουν πολλά λόγια.  Είναι αποδεδειγμένα εύκολες και νόστιμες!!

Σήμερα, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει, σας προτείνουμε να φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο σπιτικό παγωτό μπανάνα.

Δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή και γίνεται μόλις με 2 βασικά συστατικά.
Καλή σας όρεξη!!

Συστατικά
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 4 κ.σ. μέλι και έξτρα για σερβίρισμα
  • 2-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
  • μούσλι για σερβίρισμα
  • ξηρούς καρπούς για σερβίρισμα (cranberries)
  • 100 γρ. κουβερτούρα προαιρετικά για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  • Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι.
  • Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
  • Μολις είναι έτοιμες τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις.
  • Παίρνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα από τα τοιχώματα που δεν έχει χτυπηθεί.
  • Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε το μέλι. Φέρνουμε 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ότι μπαχαρικό μας αρέσει. Είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε μούσλι στη βάση, από πάνω παγωτό μπανάνας, λίγο μέλι και ένα φύλλο δυόσμο και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε να βάλουμε σοκολάτα ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στις μπανάνες. Ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη!

ΠΗΓΗ: http://akispetretzikis.com

 

About maryav