Καμία διάθεση να αλλάξει το σημερινό θετικό κλίμα δεν δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ένα κλίμα του οποίου οι βάσεις έχουν μπει από χθες.
Οδεύοντας προς το τελικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη περί 2,32% στις 882,02 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε έως τις 882,81 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να καταγράφεται στις 868,12 μονάδες στο άνοιγμα της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό χρηματιστήριο, «αποχαιρέτησε» τον Φεβρουάριο από τις 891,58 μονάδες και την 1η Μαρτίου έκλεισε στις 866,48 μονάδες, επίπεδο χαμηλότερο από το σημερινό.
Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 20 εκατ. τεμάχια, με τα 12 εκατ. εξ αυτών να αφορούν τραπεζικές μετοχές.
Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 2,03% στις 2.129,28 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να κινείται υψηλότερα κατά 1,55% στις 637,09 μονάδες.
Ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 4,18%, ενώ γι άλλη μια συνεδρίαση ευνοείται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών από τα κέρδη της μετοχής του ΟΤΕ, της πολυτιμότερης εταιρείας με όρους κεφαλαιοποίησης στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η εικόνα των μετοχών
Ανοδικά κινούνται και οι τέσσερις μετοχές των συστημικών τραπεζών, μία ημέρα αφότου ο επενδυτικό οίκος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτές.
Πιο αναλυτικά:
Alpha Bank +1,10% 1,1050 ευρώ
Eurobank +1,54% 1,0535 ευρώ
Εθνική Τράπεζα +1,55% 3,2800 ευρώ
Πειραιώς +1,14% 1,4150 ευρώ
Ράλι στο +4,20% καταγράφουν οι μετοχές των ΔΕΗ και Σαράντης, με κέρδη που ανέρχονται στο +3,80% και στο 3,70% τα πιο βαριά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου ΟΤΕ και Coca Cola αντίστοιχα.
Η μετοχή της Ελλάκτωρ είναι η μοναδική του FTSE Large Cap που κινείται πτωτικά κατά 0,41%, ενώ αυτή του ΟΛΠ δεν καταφέρνει να απομακρυνθεί από το μηδέν.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέβασε ταχύτητα όπως και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, αφότου ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών στην Τουρκία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, οι αγορές ερμηνεύουν ως θετικό γεγονός ότι ο συνομιλίες επί του παρόντος δεν έχουν καταρρεύσει.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, προανήγγειλε πρόσθετη στήριξη των παραγωγών, αλλά και παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της επάρκειας στην αγορά, ενώ ανέφερε ότι τα μέτρα κατά του εισαγόμενου πληθωρισμού αγγίζουν σχεδόν τα 4 δισ. ευρώ.
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
S&P: «Ψήφος εμπιστοσύνης» για τις ελληνικές τράπεζες
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News