Home / Ειδήσεις / Χορταστική σαλάτα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα από τον Στέλιο Αρακά

Χορταστική σαλάτα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα από τον Στέλιο Αρακά

Ο γνωστός Συριανός σεφ μετρά 13 χρόνια με αστεράτες (κυριολεκτικά) συνεργασίες και μαγειρικές θητείες σε πολυτελή θέρετρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Γιώργο Βενιέρη, στο Electra Palace και αργότερα συμμετείχε στην ομάδα του ιδίου στο Deals στην Φιλοθέη. Ακολούθησαν το Funky Gourmet (**Michelin), αλλά και εστιατόρια στο εξωτερικό, το Relae (1* Michelin), το Vendome (***Michelin) στην Γερμάνια , καθώς και στο Pollen Street (1* Michelin) με τον Jason Atherton στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με το «Myconian Villa Collection» ως executive chef και με τα «Canaves Οia» στη Σαντορίνη ως complex executive chef. Επίσης, εργάστηκε στη Σαουδική Αραβία, ως Group Executive Chef για την εταιρεία Siham Company, όπου μαγείρευε για τον βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud, στη θαλαμηγό του.Ο Στέλιος Αρακάς, λοιπόν, ετοιμάζει σήμερα μαζί μας μια απλή, νόστιμη σαλάτα ιδανική για να φαγωθεί σκέτη, αλλά και κατάλληλη ως συστατικό ενός πιο επίσημου δείπνου ή γεύματος.Για την σαλάτα1 μαρούλι1 άισμπεργκ3 φρέσκα κρεμμύδια2 αχλάδιαΓια το dressing250 γρ τυρί γκοργκοντζόλα100 γρ γιαούρτι στραγγιστό50 ml ελαιόλαδο50 ml ξύδι λευκό βαλσαμικό1κγ μέλιφρέσκο τριμμένο πιπέριΓια τα ζαχαρωμένα καρύδια100 ml νερό100 γρ ζάχαρη200 γρ καρύδιαΕύκολη και ιδιαίτερη σαλάτα, στην οποία, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα σύκα και προσούτο, σύμφωνα με τον σεφΕκτέλεσηΠλένουμε τα λαχανικά μας καλά, κόβουμε με το χέρι το μαρούλι και το άσιμπεργκ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμίδια. Κόβουμε σε ψιλές φέτες το αχλάδι. Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing μαζί, τα χτυπάμε για 1 λεπτό και διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο.Για τα ζαχαρωμένα καρύδιαΣε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε σε μία λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε λίγο με το χέριΣτην σαλατιέρα, εν τω μεταξύ,  ανακατεύουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το dressing. Προσθέτουμε τις φέτες αχλάδι και τα καρύδια. Απολαμβάνουμε…Ένα πλήρες, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα από μόνη της! TAGS: dressingαχλάδιπράσινη σαλάταΣτέλιος Αρακάς Γράψτε το σχόλιό σας Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr