Με επίκεντρο την κλασική μουσική, πυλώνα του προγραμματισμού του, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται να υποδεχτεί και φέτος μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις.
Η ανάδειξη της κλασικής και όλων των εκφάνσεων της μουσικής, ο χορός, το θέατρο, τα παιδικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, τα εικαστικά, ο λόγος και ο στοχασμός ήταν και παραμένουν η κύρια αποστολή του Μεγάρου, όπως τόνισε σήμερα ο πρόεδρός του Ιωάννης Μάνος που παρουσίασε ένα πρόγραμμα μόνο για το πρώτο τρίμηνο της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-2016 (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) στο πλαίσιο, όπως είπε «των οριακών οικονομικών δυνατοτήτων του οργανισμού».
«Η παρουσίαση τριμηνιαίου προγράμματος είναι μια ηθελημένη επιλογή», σχολίασε ο κ. Μάνος, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στο χρονικό αυτό διάστημα, μέχρι το τέλος του χρόνου, κρίνεται το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής. Θέλουμε, λοιπόν, λίγες μέρες πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία, να ζητήσουμε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να προωθήσουν άμεσα στη νέα Βουλή τη λύση για το μέλλον, όπως άλλωστε το έχουν διακηρύξει και αποφασίσει».
Σύμφωνα με τον κ. Μάνο το σχέδιο νόμου για την οριστική λύση είναι «προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, διότι το κράτος αποκτά την ιδιοκτησία του συνόλου του κτιριακού συγκροτήματος και την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, αναδεχόμενο τα δάνεια τα οποία ούτως ή άλλως θα κατέβαλε ως εγγυητής, ακόμα και αν το Μέγαρο Μουσικής διέκοπτε τη λειτουργία του. Με τη λύση αυτή, κατοχυρώνονται οι θέσεις εργασίας του προσωπικού και εξασφαλίζεται η διαχρονική χρήση και λειτουργία, από το Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής, της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης που είναι δημιούργημά του».
Από την πλευρά της η υπηρεσιακή αν. υπουργός Πολιτισμού, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες του Μεγάρου Μουσικής, δήλωσε: «Όλα αυτά που προσφέρει 25 χρόνια τώρα το Μέγαρο Μουσικής είναι ένα συμπλήρωμα παιδείας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πάψει να λειτουργεί το Μέγαρο από ολιγωρία της Πολιτείας, από ολιγωρία όλων μας».