Μετά τους Κάμερον, Ομπάμα και Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος συναντάται με τον Ρώσο ομόλογό του στη διπλωματική εκστρατεία του για να συντονίσει το μέτωπο εναντίον της ISIS μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι.
Η πρόκληση της Μόσχας για τον Ολάντ δεν είναι μικρή, καθώς -παρά την συντριβή στο Σινά- στην αμοιβαία δυσπιστία για το ρόλο των εκατέρωθεν επιδρομών στη Συρία έχει προστεθεί το παγερό κλίμα με την Άγκυρα, την οποία αρχικά το Παρίσι έβλεπε στο κοινό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών.
Την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι το πρωί στο Παρίσι, ο Ολάντ αναχωρεί αργά το μεσημέρι για τη Μόσχα. Το απόγευμα, θα τον υποδεχθεί στο Κρεμλίνο ο Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το Παρίσι κρατούσε την σκληρότερη στάση από τις χώρες της Δύσης απέναντι στην παραμονή του Άσαντ στη Συρία, ευρισκόμενο έτσι σε διαμετρικά αντίθεση θέση με τη Μόσχα για το Συριακό – η λύση του οποίου θεωρείται από όλες τις πλευρές προϋπόθεση βιώσιμης υπέρβασης της πρόκλησης που εγείρει η ISIS.
Ωστόσο, φαίνεται πως η Γαλλία ελπίζει σε ευρύ μέτωπο εναντίον των τζιχαντιστών από όλες τις πλευρές που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ -είτε με διακηρυγμένο στόχο μόνο την ISIS, όπως είναι η περίπτωση της ίδιας της Γαλλίας και του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, είτε της Ρωσίας, η οποία έχει εμπλακεί μετά από αίτημα του Άσαντ για υποστήριξή του εναντίον των τρομοκρατών «εν γένει».
Η Τουρκία, λόγω όχι μόνο της γειτνίασής της αλλά και της βαθύτερης εμπλοκής της στη συριακή κρίση από όλες τις υπόλοιπες χώρες (και μόνο η υποδοχή πλέον των 2 εκατ. Σύρων στην επικράτειά της αποτελεί κεντρικό παράγοντα) έχει να παίξει ρόλο -και η επιδείνωση στις σχέσεις με τη Μόσχα επιβαρύνει τις προσπάθειες του Γάλλου προέδρου.
πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500042050#ref=latestarticles