Θυμάστε την γιαγιά που έφτιαχνε γιαούρτι; Τώρα, αυτό είναι τελευταία τάση της γαστονομικής μόδας και επιτομή της φιλοσοφίας του slow food, φυσικά.
Επίσης, αν το φτιάξετε μόνοι σας θα σας κοστίσει λιγότερο από το συσκευασμένο, μπορείτε να ελέγξετε τα υλικά, από το γάλα μέχρι πώς θα είναι η τελική υφή του προϊόντος, ενώ δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό.
Δείτε αυτή την εύκολη συνταγή:
Το σπιτικό γιαούρτι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, χάρη στο γαλακτικό οξύ, και τρώγεται σκέτο ή μπαίνει σε γλυκές και αλμυρές συνταγές. Αποτελεί εκπληκτική λύση σε όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς μπορεί να δώσει τις απαραίτητες ποσότητες ασβεστίου χωρίς να τους δημιουργήσει προβλήματα.