Το σουβλάκι ακριβαίνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να γίνεται απλησίαστο. Οι τιμές για μία πίτα γύρο και μία πίτα με σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη φτάνουν ακόμη και τα 4 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του κλάδου ανησυχούν με την έλλειψη των πρώτων υλών.Οπως υποστηρίζουν μάλιστα, η τιμή στο σουβλάκι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 ευρώ.Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε παραδοσιακό κατάστημα το πιτόγυρο έφτασε τα 3,90 ευρώ. «Στη νότια Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρά τα σαντουϊτσάκια, από τα δικά μας εδώ» ανέφερε ένας εργαζόμενος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, πως είναι πιο ακριβά τα σουβλάκια σε σχέση με την νότια Ελλάδα.Στο ίδιο κατάστημα μια πίτα με σουβλάκι κοστίζει 3,50 ευρώ, αναφέρει το ρεπορτάζ.«Μαγειρεύουμε σπίτι. Με 3,90 ευρώ που κοστίζει και με ένα πιτόγυρο δεν χορταίνουμε κιόλας» αναφέρουν οι πολίτες.Το σουβλάκι με πίτα ή ψωμάκι πωλείται 3,60 ευρώ, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες οι τιμή του ήταν 2,70 ευρώ. Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η έλλειψη πρώτων υλών ανεβάζει τις τιμές και εκμηδενίζει το κέρδος. Περίπου 0,20-0,30 ευρώ είναι πιο φθηνά στα συνοικιακά ψητοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.Δείτε το ρεπορτάζ
Tagged with: ακρίβεια
About ingr
Related Articles
Στη Βουλή το ρομπότ «Μαργαρίτα»: Ποια είναι η καλύτερη φίλη των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού; – Δείτε φωτογραφίες
58 λεπτά ago
Ένα «θησαυροφυλάκιο» ευαίσθητων δεδομένων εκτεθειμένων από την DeepSeek, βρήκε η Wiz στο διαδίκτυο
13 ώρες ago
NASA: Δείγματα από τον αστεροειδή Bennu περιλαμβάνουν στοιχεία κρίσιμα για τη ζωή και το DNA
1 ημέρα ago
Το 9,81% των ελληνικών επιχειρήσεων χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη – Το ποσοστό τριπλασιάστηκε σε 1 έτος
2 ημέρες ago
Χρυσό μετάλλιο για 12χρονο μαθητή από την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής – Τι δήλωσε ο μικρός Νικόλας
3 ημέρες ago