Το σουβλάκι ακριβαίνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να γίνεται απλησίαστο. Οι τιμές για μία πίτα γύρο και μία πίτα με σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη φτάνουν ακόμη και τα 4 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του κλάδου ανησυχούν με την έλλειψη των πρώτων υλών.Οπως υποστηρίζουν μάλιστα, η τιμή στο σουβλάκι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 ευρώ.Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε παραδοσιακό κατάστημα το πιτόγυρο έφτασε τα 3,90 ευρώ. «Στη νότια Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρά τα σαντουϊτσάκια, από τα δικά μας εδώ» ανέφερε ένας εργαζόμενος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, πως είναι πιο ακριβά τα σουβλάκια σε σχέση με την νότια Ελλάδα.Στο ίδιο κατάστημα μια πίτα με σουβλάκι κοστίζει 3,50 ευρώ, αναφέρει το ρεπορτάζ.«Μαγειρεύουμε σπίτι. Με 3,90 ευρώ που κοστίζει και με ένα πιτόγυρο δεν χορταίνουμε κιόλας» αναφέρουν οι πολίτες.Το σουβλάκι με πίτα ή ψωμάκι πωλείται 3,60 ευρώ, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες οι τιμή του ήταν 2,70 ευρώ. Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η έλλειψη πρώτων υλών ανεβάζει τις τιμές και εκμηδενίζει το κέρδος. Περίπου 0,20-0,30 ευρώ είναι πιο φθηνά στα συνοικιακά ψητοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.Δείτε το ρεπορτάζ
Tagged with: ακρίβεια
About ingr
Related Articles
Το «συναρπαστικό και αντισυμβατικό» ταξίδι κατασκευής του πρώτου ελληνικού νανοδορυφόρου UPSat
4 ημέρες ago
Η Αυστραλία σκοπεύει να απαγορεύσει τα social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών – Ηλικιακό όριο σε πολλές χώρες
5 ημέρες ago
Το νέο αεροπλάνο Horizon έχει σχήμα που δεν έχουμε ξαναδεί – Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του
10 ημέρες ago