Home / Ειδήσεις / Πανεύκολη συνταγή για μους σοκολάτα με καφέ και ταχίνι

Πανεύκολη συνταγή για μους σοκολάτα με καφέ και ταχίνι

Εδώ είναι μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για μους σοκολάτα. Απλά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και χτυπάμε.Η μους μπορεί να σερβιριστεί απευθείας ή αφού κρυώσει στο ψυγείο. Στο τέλος στολίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Καλό είναι να επιλέξουμε ψημένους και αλατισμένους ξηρούς καρπούς για να κάνουν ωραία αντίθεση με τη γλυκιά μους.Υλικά (για 6 μερίδες)Για την μους: 1½ κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη 1½ κ.σ. κακάο 1 κ.γλ. πάστα βανίλιας 2 ασπράδια 90ml σιρόπι σφενδάμου 280ml κρέμα γάλακτος (κρύα) 50 γρ. ψημένοι και αλατισμένοι ξηροί καρποί (ψιλοκομμένοι)Για την σως ταχίνι: 90 γρ. Ταχίνι (καλά ανακατεμμένο) 60ml σιρόπι σφενδάμου 1½ κ.γλ. σάλτσα σόγιας 1½ κ.σ. κακάο ¾ κ.γλ. πάστα βανίλιας 2¼ κ.σ. νερόΕκτέλεσηΒάλτε τα πρώτα έξι υλικά για τη μους σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα έως ότου να σχηματίζονται κορυφές. (Εναλλακτικά μπορείτε να χτυπήσετε και με δάρτη για περίπου 5 λεπτά).Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σος.Χωρίστε τη μους σε έξι μπολάκια και περιχύστε με σως. Στολίστε με ξηρούς καρπούς.Tahini-chocolate mousse with honey sesame brittle 🔥Δημοσιεύτηκε από Tables of Content Restaurant στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 TAGS: σοκολάτασυνταγη Γράψτε το σχόλιό σας Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Σχετικά άρθρα: ➤ Σοκολατένια τάρτα με κρούστα από κινόα ➤ Είναι ο espresso macchiato ο πιο «δύστροπος» καφές; Τέσσερις baristi απαντούν ➤ Χαρούπι, ένα γνήσιο ελληνικό superfood

Πηγή

About ingr