Μια λαχταριστή και ελαφρώς «πειραγμένη» συνταγή της παραδοσιακής πορτοκαλόπιτας ετοίμασε το πρωί της Πέμπτης (8/10) ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς.
Για να δημιουργήσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή θα χρειαστείτε:
-4 αυγά
-1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
-200 ml ηλιέλαιο
-200 γρ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-λίγο κονιάκ
-3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-ξύσμα από δύο πορτοκάλια
-12 φύλλα κρούστας
-λίγο βούτυρο για τα φύλλα
-μια πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
-2 1/2 κούπες νερό
-2 1/2 κούπες ζάχαρη
-χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-φλούδα λεμονιού