Home / BUSINESS TALK / Οι υπογραφές και οι καθυστερήσεις

Οι υπογραφές και οι καθυστερήσεις

Την πρώτη επίσημη συνάντησή τους στο μέγαρο Μαξίμου είχαν  την Τετάρτη  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την νέα πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Μελίνα Τραυλού και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου της. Επισήμως ανακοινώθηκε πως συζητήθηκαν οι κοινοί στόχοι της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου αλλά και η συμβολή της ελληνόκτητης   ποντοπόρου στην μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές. Ωστόσο οι δύο πλευρές έχουν στην άγραφη ατζέντα τους και το θέμα του κλεισίματος του φακέλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το  θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τους μετόχους τους στην Ελλάδα.  Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης  ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιπρόεδρος  της ΕΕΕ Μιχαήλ Χανδρής και οι  Νικόλαος Βενιάμης, Ιωάννης Ξυλάς, Κωνσταντίνος Καρούσης, Κατερίνα Πέππα, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.  

 

Χθες 30 Μαρτίου η κοινοπραξία της Space Hellas με τη Wind ανακοίνωσαν ότι ανέλαβαν να δημιουργήσουν το λεγόμενο ηλεκτρονικό πινάκιο, δηλαδή την online ενημέρωση της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων. Όπως και να δημιουργήσουν τα απαραίτητα συστήματα για να είναι εφικτή η τηλεδιάσκεψη σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα. Καλά όλα αυτά όμως, το θέμα είναι ότι χρειάστηκαν να περάσουν 10 μήνες για να φτάσουμε στο σήμερα, στην έναρξη υλοποίησης του έργου προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί σε 22 μήνες. Για την ακρίβεια, το έργο προκηρύχθηκε στις 25 Μαΐου 2021, οι δύο εταιρείες αναδείχθηκαν ως προσωρινός ανάδοχος το Φθινόπωρο του 2021 και χρειάστηκε να φτάσουμε στην άνοιξη για να πιάσουν δουλειά. Έπρεπε βέβαια, να μεσολαβήσει ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να δοθεί και χρόνος για ενστάσεις με αποτέλεσμα να “ξεχειλώσει” κάπως το χρονικό πλαίσιο. Παρόλ’αυτά, 10 μήνες για να ξεκινήσει να υλοποιείται ένα έργο Πληροφορικής δεν παύει να είναι σημαντικό χρονικό διάστημα, την ώρα που όλα θα έπρεπε να προχωρούν πιο γρήγορα.

 

Μία και ο λόγος για υπογραφές, ενδεχομένως σήμερα να υπογραφεί ανάμεσα στην ΕΥΔΑΠ και την ανάδοχο κοινοπραξία (Άκτωρ, Άβαξ, ΕΡΓΟΤΕΜ) η, πενταετούς διάρκειας, σύμβαση για την μονάδα συντήρησης και λειτουργίας της μονάδας βιολογικού καθαρισμού ύψους 320 εκατ. ευρώ. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, είναι η κύρια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και αυτή που στέλνει δείγματα λυμάτων για τον εντοπισμό της ποσότητας ιικού φορτίου.

 

Αργά χθες το βράδυ ώρα Ελλάδος είχε προγραμματιστεί η ακρόαση του εικοσιτριάχρονου Φίλιππου Λιακουνάκου, γιο του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου από δικαστή της κομητείας Κλαρκ του Λας Βέγκας για την φερόμενη εμπλοκή του σε  υπόθεση απάτης με κρυπτονομίσματα. Όπως έγινε γνωστό, χθες, ο νεαρός που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι κατηγορείται, κατόπιν σχετικής μηνύσης ατόμου το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό από την αστυνομία, ότι εξαπάτησε το μηνυτή του υπεξαιρώντας του μεγάλο ποσό σε bitcoin χρησιμοποιώντας την ταυτότητα τρίτου. Ειδικότερα κατηγορείται πως προσποιήθηκε ότι είναι trader κρυπτονομισμάτων με τον οποίο ο μηνυτής συνεργαζόταν για να πείσει τον τελευταίο να πουλήσει κρυπτoνομίσματα bitcoin αξίας 500.000 δολαρίων συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του trader. Ωστόσο κύκλοι της οικογένειας Λιακουνάκου με τους οποίους επικοινώνησε το MR ισχυρίζονται πως ο Φίλιππος Λιακουνάκος έπεσε ο ίδιος θύμα απάτης το Νοέμβριο του 2020 στο Λας Βέγκας οπότε και εμφανίστηκε άγνωστος προτείνοντας του να του δώσει χρήματα σε bitcoin και να αποπληρωθεί κατόπιν συμμετέχοντας στα κέρδη του νεαρού και της παρέας του στα καζίνο της πόλης. Κατόπιν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «του ζητήθηκε ένα πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που του είχε προσφερθεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντιδικία που έφτασε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης». «Είκοσι ενός μόλις ετών τότε ο Φίλιππος δεν κατάλαβε σε τι έμπλεκε», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές που εκτιμούν πως η αμερικανική δικαιοσύνη θα αποδείξει την αθωότητα του νεαρού.

 

Την υλοποίηση της στρατηγικής ESG ανέλαβε ο ΟΤΕ για λογαριασμό της Deutche Telecom σε 10 ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτει παρουσία ο γερμανικός μεγαλομέτοχος του ομίλου του Αμαρουσίου. Όπως ανέφερε η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, στο ESG Athens Symposium 2022 που διοργάνωσε η Palladian Conferences σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, η DT ανέθεσε στον ΟΤΕ να δημιουργήσει τη στρατηγική ESG, έως το 2024, σε χώρες, όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Τσεχία. Να που εξάγουμε και εταιρική και κοινωνική υπευθυνότητα.

 
Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview