Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα βούτυρο αγελάδος
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι απ (που φουσκώνει μόνο του)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κούπα χοντροαλεσμένα καρύδια
- 2 κουτ.σούπας κανέλα
Για την κρέμα βουτύρου
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/3 κούπας ζαχαρούχο γάλα
________________________________
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά.
- Αλευρώνω τα καρύδια με 2 κουταλιές από το αλεύρι (για να μην πάνε στον πάτο αλλά ομοιόμορφα μέσα στο κέικ).
- Ρίχνω στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτω τα καρύδια και την κανέλα ίσα να ανακατευτούν.
- Ρίχνω το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 εως 60 λεπτά στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) στην κάτω σχάρα του φούρνου.
- Αφήνω 5 λεπτά στη φόρμα να κρυώσει και αναποδογυρίζω σε σχάρα.
- Οταν κρυώσει κόβω οριζοντίως σε 2 ή 3 φέτες και αλείφω με την κρέμα βουτύρου.
- Για την κρέμα: χτυπάω το βούτυρο με το ζαχαρούχο να αφρατέψουν.