Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει η Λαϊκή Ενότητα, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η Λαϊκή Ενότητα θα ζητήσει δειγματοληπτικό έλεγχο σε τρία εκλογικά κέντρα στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στο Δήμο Αθήνας.
H ΛΑ.Ε. έμεινε εκτός Βουλής για μερικές χιλιάδες ψήφους, άρα κρίνεται ότι ο έλεγχος των άκυρων ψηφοδελτίων είναι επιβεβλημένος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος για μεγαλύτερη έρευνα.
Θα εξεταστούν καταρχήν τα άκυρα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, ενώ θα υπάρξει και έρευνα σε σχέση με τα άκυρα ψηφοδέλτια των υπολοίπων κομμάτων. Αναλόγως των αποτελεσμάτων θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο καταμέτρησης των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Τα παραπάνω μας επιβεβαίωσε ο Στάθης Λεουτσάκος, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
“Επί της ουσίας δεν υπάρχει αίτημα περί νοθείας. Μιλάμε για αίτημα επανακαταμέτρησης. Θα γίνει μια ενδεικτική δειγματοληψία στα άκυρα σε τρία εκλογικά κέντρα. Μιλάμε για επανεξέταση των άκυρων ψηφοδελτίων, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι δειγματοληψία. Είναι ένας επανέλεγχος. Ανάλογα με το αποτέλεσμα του ελέγχου θα δούμε και την επόμενη μας κίνηση”, αναφέρει στο NEWS 247 ο κ. Λεουτσάκος.
Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ίδιος μας είπε:
“Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό και για τη ΛΑ.Ε. που δεν θα είναι στη Βουλή, αλλά και για τον ελληνικό λαό. Το 80% των κομμάτων εντός Κοινοβουλίου είναι κόμματα μνημονιακά που θα στηρίξουν την εφαρμογή ενός σκληρού μνημονίου.
Οι εκλογές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών για να υπάρξει ευρύτερη νομιμοποίηση ενός σκληρού προγράμματος που θα χρειαστεί τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Και στο ασφαλιστικό και στους δημοσίους υπαλλήλους και στη ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών της χώρας”.
Τι δεν πήγε καλά για τη Λαϊκή Ενότητα και γιατί δεν μεταφράστηκε το 62% του δημοψηφίσματος σε ψήφους υπέρ του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη;
“Οι εκλογές έγιναν σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε είκοσι μόνο μέρες. Η ΛΑ.Ε. δεν είχε υποδομές, χρήματα, γραφεία. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά να συγκροτηθεί πολιτικός φορέας τόσο άμεσα και να κατέβει στις εκλογές, να συγκροτηθεί δηλαδή μέσα στην προεκλογική περίοδο.
Δεν πρόλαβε να ταυτοποιηθεί η ΛΑ.Ε. σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα.
Επίσης αποτελούσαμε μια εναλλακτική πρόταση για το χρέος, το μνημόνιο και τη νομισματική πολιτική. Ήταν ζητήματα δύσκολα αυτά, τα οποία δεν μπορούσες να τα αναπτύξεις και να τα οικοδομήσεις μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα, σε είκοσι μέρες. Παράλληλα επικράτησε ένας τρόμος με τη μετατροπή του μεγάλου Όχι σε Ναι, ότι κάθε άλλη επιλογή είναι καταστροφή για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηγήθηκε αυτής της τρομοκράτησης μαζί με το μιντιακό κατεστημένο, για να καθιστούν στη συνείδηση του κόσμου ότι ήταν ένας αναγκαίος συμβιβασμός που έκανε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Για να πείσουν τον λαό ότι μπορούν να διαχειριστούν το μνημόνιο.
Όλα αυτά αποπροσανατόλισαν και έκρυψαν τη συζήτηση. Γύρω από το ασφαλιστικό ας πούμε, μόλις χθες άρχισε μια συζήτηση με δημόσιο τρόπο, ενώ σε όλη την προεκλογική περίοδο, όποιος προσπαθούσε να μετατοπίσει τη συζήτηση προς αυτά τα θέματα, είχε λίγα δευτερόλεπτα για να αναπτύξει τη θέση του. Η συζήτηση επανερχόταν γύρω από τον διαχειριστή του μνημονίου”.
“Καλλιεργήθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια για παράπλευρο πρόγραμμα και δυνατότητες, αυτό το σκληρό μνημόνιο να εφαρμοστεί με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, και αυτό θα φανεί στις επόμενες μέρες. Το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό με επιπτώσεις για τη χώρα και τη ζωή των πολιτών”.
Πιστεύετε πως θα πάμε πάλι σε εκλογές άμεσα;
“Νομίζω πως τις εκλογές δεν τις επιθυμούν οι δανειστές, επιθυμούσαν τις εκλογές που έγιναν. Πήραν αυτό που ήθελαν. Ένα ψηφισμένο μνημόνιο από την προηγούμενη Βουλή με μια τερατώδη πλειοψηφία και από το εκλογικό αποτέλεσμα πήραν μια τερατώδη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ως προς την εφαρμογή του.
Θεωρώ ότι παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν, η ελληνική κοινωνία θα αντιδράσει. Βιωματικά θα φανούν οι συνέπειες της συμφωνίας, οι επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στη ζωή μας. Οι κοινωνικές αντιστάσεις θα λειτουργήσουν και εμείς θα είμαστε εκεί. Παίρνουμε θετικά μηνύματα, ότι αν γίνονταν πάλι εκλογές θα παίρναμε τις λίγες ψήφους που χρειαζόμασταν για να μπούμε στη Βουλή.
Οι απογοητευμένοι επέλεξαν την αποχή, εμείς δεν μπορέσαμε να πείσουμε για τη σημασία που έχει η ψήφος. Δεν κατάλαβε ο κόσμος ότι δεν τιμωρεί το σύστημα με την αποχή αλλά στην ουσία πριμοδοτείται έτσι το σύστημα. Ο κόσμος θα ανακάμψει, ο λαός θα αντιδράσει. Δεν γίνεται μέσα σε δύο μήνες, από τη μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση της μεταπολίτευσης για τη στήριξη του Όχι, να φτάσουμε στην υποταγή σε μια μνημονιακή λογική. Εμείς θα είμαστε παρόντες και θα δώσουμε συνέχεια σε αυτό που ξεκινήσαμε.
Στην ουσία τώρα θα συγκροτηθεί και θα οργανωθεί η ΛΑ.Ε. και θα παρέμβουμε στα κοινωνικά και στα πολιτικά πράγματα του τόπου”.
Υπενθυμίζουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές, η Λαϊκή Ενότητα είχε αποσπάσει 2,86% και έμεινε εκτός Βουλής για 4885 ψήφους. Υπέρ του κόμματος είχαν καταμετρηθεί 155.242 ψηφοδέλτια.
Πηγή: news247.gr