Ο Βρετανός σεφ Τζάγκο Ράντλς είχε μόλις μετακομίσει στον Καναδά για να εργαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν χειμερινών σπορ.
Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα: σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, υποχρεώθηκε να μπει σε καραντίνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για 14 ημέρες.
Η μαγειρική του έλειψε αρκετά γρήγορα και αποφάσισε να δημιουργήσει με τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, μαγείρεψε κοτόπουλο σε ηλεκτρικό σίδερο, έκανε ποσέ αυγά σε καφετέρια και μοιράστηκε τις δημιουργίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η απήχηση των βίντεο του ήταν τεράστια, τόσο στο Youtube όσο και στο TikTok. Εκανε μάλιστα ακόμη και τον Γκόρντον Ράμσεϊ να του στείλει ένα βίντεο με το οποίο επαινεί τη δημιουργικότητα του.
«Διάλεξα ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο, αλλά μετά την πρώτη μέρα αποφάσισα ότι δεν ήθελα να τρώω έτοιμα γεύματα και φαγητό απ’ έξω όλη την ώρα. Ετσι αποφάσισα να φτιάξω ένα σάντουιτς με μπέικον στο σίδερο, το οποίο πήγε αρκετά καλά και με έκανε να σκεφτώ με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσα να μαγειρέψω στο δωμάτιο». Δήλωσε ο Τζάγκο στο Lonely Planet.
Ως εργαζόμενος σεφ, ο Τζάγκο είχε μαζί του μια τεράστια συλλογή από μαχαίρια και μαγειρικά σκεύη που τον βοήθησαν να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά πιάτα. Αφού χρησιμοποίησε το σίδερο για να μαγειρέψει κάποια απλά πιάτα, το πήγε «ένα βήμα παρακάτω», χρησιμοποιώντας μια καφετιέρα για να μαγειρέψει αυγά και λαχανικά ατμού.
Τα πιάτα περιελάμβαναν ένα διπλό Cheeseburger με μπέικον, σολομό στη σχάρα με μποκ τσόι, αυγοφέτες με καραμελωμένες μπανάνες, αυγά μπένεντικτ, τάκος, ψητά κεμπάπ με χούμους, κρεμ μπρουλέ και τηγανίτες με βατόμουρο.
Ο Τζάγκο άρχισε να δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες στα Instagram Stories του, με τους ακόλουθους του να τον προτρέπουν να τα μοιραστεί στο TikTok. Μέσα σε 24 ώρες από την ανάρτηση του, το πρώτο βίντεο έφτασε τις 100.000 προβολές.
Οι αντιδράσεις ήταν «ανάμεικτες», με κάποιους να εντυπωσιάζονται με τα νόστιμα πιάτα που κατάφερε να φτιάξει με ελάχιστα εργαλεία και άλλους να σχολιάζουν τις υγειονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν.
«Είναι ένας αρκετά αμφιλεγόμενος τρόπος μαγειρέματος. Όμως, πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα έχουν αρνητικά να πουν για σένα ότι και να κάνεις και τα θετικά σχόλια ξεπέρασαν κατά πολύ τα αρνητικά. Πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται για την καθαριότητα, αλλά – με κάθε ειλικρίνεια – είμαι σεφ και δεν θα το έκανα αν δεν υπήρχε καθαριότητα», τονίζει ο Τζάγκο.
«Θα έλεγα ότι όλο αυτό ήταν μια τεράστια επιτυχία και στην πραγματικότητα μαγείρεψα μερικά πολύ νόστιμα γεύματα. Σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα θα έλεγα ναι, δοκιμάστε το, αλλά απλώς προσπαθήστε να μην κάνετε ζημιά σε κανένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή να προκαλέσετε πυρκαγιά. Το μαγείρεμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με διασκέδασε εν μέσω καραντίνας και το ίδιο φαίνεται να έκανε και σε άλλους, οπότε θα συνεχίσω να φτιάχνω βίντεο», κατέληξε.
με πληροφορίες από Lonely Planet