Στο έλεος της κακοκαιρίας, η χώρα, κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, με σοβαρά προβλήματα να καταγράφονται σε πολλές περιοχές.
Ο Έβρος «πνίγηκε», στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, ποτάμια έχουν υπερχειλίσει, ενώ οριακή είναι η κατάσταση στη Λέσβο, όπου «έσπασε» ο ποταμός Τσικνιάς.
Στον Εβρο μάλιστα υπήρξαν εγκλωβισμοί κατοίκων, με περιοχές να παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας της κακοκαιρίας, που αναμένεται να χειροτερέψει.
Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Ήπειρο. Οι σφοδροί άνεμοι ξήλωσαν στέγες σπιτιών ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο. Σε μεγάλη λίμνη μετατράπηκε και το ανατολικό κομμάτι του νομού Ροδόπης, ενώ στη Ναύπακτο κατέρρευσε αντιπλημμυρικό έργο, στον Εύηνο που μόλις είχε παραδοθεί.
Πνίγηκε ο Έβρος
Σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει από την κακοκαιρία που επελαύνει και στον Έβρο.
Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Καμηλάρη, ψαρά και αντιπρόεδρο Συλλόγου Αινήσιου Δέλτα Έβρου, τα ποτάμια της περιοχής πλημμύρισαν προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές, με δύο γέφυρες σε χωριά να καταρρέουν.
Ο ποταμός Έβρος, λόγω των βροχών, έχει «φουσκώσει» με τους κατοίκους να εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στην περιοχή του Σουφλίου, όπου με βάρκες έγινε διάσωση πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί.
Ο δρόμος Φερών – Αρδανίου έκλεισε, ενώ όπως αναφέρει το e-evros.gr, δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, ήταν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι στις Φέρρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Την ίδια στιγμή μαθητές από το σχολείου του Απαλού, το οποίο έχει πλημμυρίσει, μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Οι αγρότες στην περιοχή Τσάι των Φερών, έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.
Αποθήκες με αγροτικά προϊόντα και μηχανήματα έχουν πλημμυρίσει καταστρέφοντας τα πάντα, διαλύοντας ολόκληρες περιουσίες μιας ζωής, όπως αναφέρει το Evros24. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η συγκεκριμένη τοποθεσία δεν έχει πλημμυρίσει σχεδόν ποτέ, ακόμα και από τις μεγάλες πλημμύρες του Έβρου τα προηγούμενα χρόνια.