«Κάνουμε πρόοδο»
Θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ιδέα ότι θα πάρουμε κάτι χωρίς κανέναν κόπο, σημείωσε, λέγοντας ότι πολλοί έλεγαν ότι είναι αδύνατο (να υπάρξει σημείο επαφής» «και τώρα υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι» δήλωσε.
«Δεν είναι αρκετά καλή, χρειάζεται περισσότερη δουλειά, αλλά σημειώνουμε πρόοδο» είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του BBC.
Η Βρετανία αποσκοπεί σε συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έχοντας προαναγγείλει δημοψήφισμα «μέσα ή έξω από την ΕΕ» μετά την κατάρτιση των νέων όρων της παραμονής της στους «28».
Ο Ντ.Κάμερον έχει συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οι Βρυξέλλες φέρεται να έχουν προτείνει να μπει «φρένο» στα εργασιακά επιδόματα, σε μία προσπάθεια να μην καταλήξουν οι συνομιλίες σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι αντιδράσεις ποικίλουν στα κράτη μέλη, τα οποία πρέπει να στηρίξουν τα σχέδια αυτά.
Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC αναφέρουν ότι ο Κάμερον θέλει να μπει «φρένο» στα επιδόματα για τέσσερα χρόνια και ότι κάποια κράτη-μέλη προτείνουν «πάγωμα» για δύο χρόνια με πιθανή επέκταση δύο ακόμα χρόνων σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το κράτος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των επιδομάτων σε μετανάστες.
Ωστόσο, αρκετές χώρες -ανάμεσά τους και η Πολωνία- αντιδρούν.
Newsroom ΔΟΛ