Η Ινδία κλίνει προς τη συνέχιση της εισαγωγής άνθρακα οπτανθρακοποίησης από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός χάλυβα την Κυριακή, δήλωση που φαίνεται να αντικρούει την παγκόσμια τάση για αποφυγή συνεργασιών με τη Μόσχα εξαιτίας την εισβολή της στην Ουκρανία.
«Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της εισαγωγής άνθρακα οπτανθρακοποίησης από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ramchandra Prasad Singh σε συνέδριο στο Νέο Δελχί.
Η Ινδία σχεδιάζει να διπλασιάσει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα οπτανθρακοποίησης, ένα βασικό συστατικό για την παραγωγή χάλυβα, είπε ο υπουργός. Είπε ότι η χώρα είχε εισαγάγει 4,5 εκατομμύρια τόνους, χωρίς να προσδιορίσει την περίοδο στην οποία αναφερόταν.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυτικές χώρες και η Ιαπωνία έχουν επιβάλει απροσδόκητα βαριές κυρώσεις στην κυβέρνηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και σε άτομα που συνδέονται μαζί του. Η Ινδία, ένας σημαντικός αγοραστής ρωσικών αγαθών από εμπορεύματα έως όπλα, απείχε από πολλές βασικές ψηφοφορίες των Ηνωμένων Εθνών που καταδικάζουν την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.
Οι «ομαλές προμήθειες» από τη Ρωσία άνθρακα οπτανθρακοποίησης έχουν επηρεαστεί, είπε ο Singh, σε μια προφανή αναφορά στον πόλεμο. Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα πλοία που μεταφέρουν τουλάχιστον 1,06 εκατ. τόνους άνθρακα οπτανθρακοποίησης, που χρησιμοποιείται κυρίως για τη χαλυβουργία και θερμικό άνθρακα που χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται να παραδώσουν το καύσιμο στα λιμάνια της Ινδίας αυτόν τον μήνα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Kpler.
Η Ρωσία, που είναι τυπικά ο έκτος μεγαλύτερος προμηθευτής οπτάνθρακα και θερμικού άνθρακα της Ινδίας, θα μπορούσε να αρχίσει να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές σε Κινέζους και Ινδούς αγοραστές, καθώς οι Ευρωπαίοι και άλλοι πελάτες απορρίπτουν τη Ρωσία λόγω κυρώσεων, λένε οι έμποροι.
Το εμπόριο θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί από μια συμφωνία διαπραγμάτευσης σε ρούβλια, είπαν.
moneyreview.gr με πληροφορίες απο το Reuters
Δείτε επίσης:
Φυσικό αέριο: Το Plan B της Ελλάδας και η συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε.
Ασκήσεις ισορροπίας για την Ε.Ε.: Πόσο δύσκολη είναι η ενεργειακή μετάβαση εν μέσω πολέμου;
Ο πόλεμος δείχνει τα δόντια του στην οικονομία της Ευρωζώνης
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News