Καθαρίζουμε 3 μήλα και 3 αχλάδια τα κόβουμε σε κύβους ή απλά σε κομματάκια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με 5 κουταλιές μαύρης ζάχαρης, λίγη κανέλλα και λίγο γαρύφαλλο, τα ανακατεύουμε αργά και τα αφήνουμε λίγο ώστε να λιώσει η ζάχαρη, να μαλακώσουν τα φρούτα και να καραμελωθούν.
Τέλος σβήνουμε το μείγμα με 1 κουταλιά κονιάκ ή ρακόμελο και η φάρσα είναι έτοιμη. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας βουτυρώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, το διπλώνουμε στα δύο, ξαναβουτυρώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε μέσα τη φάρσα αφού την έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει.
Το τυλίγουμε σαν φλογέρα και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και το βουτυρώνουμε. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με το κλείσιμο του φύλλου να είναι πάντα από κάτω για να μην ανοίξει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Αφού το κόψουμε με προσοχή το σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με λίγη άχνη και κανέλλα.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη φάρσα και διάφορα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας αφού πριν τα μαλακώσουμε σε λίγο καυτό νερό για 2-3 λεπτά ή σε κονιάκ για 10 λεπτά.
Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να τα τυλίξουμε σαν μικρά τυροπιτάκια και να τα σερβίρουμε με λίγο χλιαρό μέλι και μικρή προσθήκη ρακόμελου.