«Ο κ. Τσίπρας δεν έπρεπε να είχε πάρει τόσο έντονη αντιμνημονιακή στάση. Του έλεγα πάντα να εγκαταλείψει τις αντιμνημονιακές τρέλες και να σοβαρευτεί. Το έκανε χθες»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, έδωσε τη δική του εκτίμηση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και για όλσα όσα πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες.
Όπως είπε, «είχα προβλέψει όσα θα γίνονταν χθες στη Βουλή. Δεν πίστευα ότι θα υπέκυπταν στο μέλι της εξουσίας οι υποστηρικτές της Αριστερής Πλατφόρμας. Όμως, δεν περίμενα και τόσες πολλές διαρροές. Μέχρι το μεσημέρι έλεγαν ότι θα ήταν τέσσερις αυτοί που θα αποσκιρτούσαν. Υπάρχουν και δειλοί που κρύβονται, ακόμα και τέτοιες στιγμές».
Και συνέχισε, εστιάζοντας στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας δεν έπρεπε να είχε πάρει τόσο έντονη αντιμνημονιακή στάση. Του έλεγα πάντα να εγκαταλείψει τις αντιμνημονιακές τρέλες και να σοβαρευτεί. Το έκανε χθες. Το βλέπω μετά μεγάλης χαράς. Και δεν είναι κακό. Και ο Σαμαράς πέρασε από αυτό το στάδιο. Και το πλήρωσε. Και ο Τσίπρας θα το πληρώσει».
Αναφερόμενος στα εσωτερικά της ΝΔ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Προσπάθησε χθες ο Μεϊμαράκης, αλλά είχε έτοιμη την ομιλία. Όμως, δεν θεωρώ τον Μεϊμαράκη ικανό για αρχηγό της ΝΔ. Δεν κάνει. Ούτε η Ντόρα κάνει, γιατί είναι από τζάκι. Θα πρέπει να βρουν έναν σαραντάρη, που να μην είναι από τζάκι, να είναι βουλευτής 5-10 χρόνια. Ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης δεν κάνουν. Οδήγησαν τον Σαμαρά στην ακροδεξιά, δεν θα έπρεπε ούτε στα κανάλια να βγαίνουν».
Σε ό,τι αφορά το κόμμα του και τις προβλέψεις του για τις εξελίξεις, δήλωσε: «Ως Ένωση Κεντρών στηρίζουμε την προσπάθεια να μείνουμε στη ζώνη του ευρώ. Πάντα ήμουν με το ευρώ. Όμως, ως Έλληνας πολιτικός δεν μου αρέσουν τα τελεσίγραφα από τους Ευρωπαίους, με στεναχώρησαν. Όσο για το τι πρέπει να γίνει, η μόνη λύση με δυνατότητες είναι η άμεση σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και την στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μετά τη συμφωνία να προχωρήσουμε σε εκλογές, στα τέλη Σεπτεμβρίου, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικό προσωπικό».