Η κακοκαιρία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα τουλάχιστον έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 29/11. Πιο αναλυτικά: Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής 27/11 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 28/11 θα εκδηλωθούν διαδοχικά κύματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Αιγαίο. Μάλιστα τη Δευτέρα θα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι πολύ ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.
Το διήμερο Τρίτη 29/11 και Τετάρτη 30/11 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών, οι βροχές και οι καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο (με έμφαση στην Κρήτη), καθώς και οι χιονοπτώσεις. Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.
Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα την Κυριακή και τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας και ενδέχεται να προκληθούν πλημμυρικά επεισόδια. Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νομού και από το βράδυ σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια).
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.