Είναι από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο και όχι άδικα, βραβευμένα με αστέρια Michelin, με διάσημους σεφ στο γαστρονομικό τιμόνι και με πιάτα που ξεχωρίζουν… Ο λόγος για διάσημα restaurants που δεν πρόκειται να κλείσεις τραπέζι όσο κι αν προσπαθήσεις αφού η λίστα αναμονής είναι μεγάλη…
Από τη στιγμή που το εστιατόριο αυτό μπήκε στην κορυφή της λίστας των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου του San Pellegrino, οι κρατήσεις αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο. Από τότε, όποιος θέλει να κάνει κράτηση, μπορεί να το κάνει μόνο σε απευθείας σύνδεση, τα μεσάνυχτα, την 1η του κάθε μήνα, 11 μήνες νωρίτερα από την επιθυμητή ημερομηνία.
Αναφέρεται σε κάθε οδηγό για το Τόκιο και είναι ένα στέκι για πρωινό σούσι, μέσα στην ψαραγορά Tsukiji. Διαθέτει 12 θέσεις και οι τυχεροί που θα τις προλάβουν, απολαμβάνουν ολόφρεσκο σούσι στις 5 η ώρα το πρωί! Όσοι φτάνουν, βέβαια, στις 5 π.μ., το πιθανότερο είναι να περιμένουν 4 ώρες για να βρουν τραπέζι, ενώ αν προτιμήσουν να στηθούν στην ουρά από τις 3 π.μ., με ένα καλό βιβλίο ή πλήρως φορτισμένο κινητό, θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν μερικές ώρες αναμονής.
Το Μανχάταν έχει αρκετά βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια για να διαλέξει κάποιος. Το Μπρούκλιν, όμως, έχει μόνο ένα και σίγουρα είναι το πιο δύσκολο για να κλείσει κάποιος τραπέζι. Στα λιγοστά -μόλις 18- τραπέζια του, μπορεί να απολαύσει κάποιος ένα μενού 15 πιάτων, ενώ οι κρατήσεις ανοίγουν κάθε Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, για τραπέζια 6 εβδομάδες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία.
Ο αυτοδίδακτος σεφ Damon Baehrel έχει το δικό του, επώνυμο εστιατόριο στο υπόγειο του σπιτιού του, όπου θεωρεί τους πελάτες περισσότερο σαν επισκέπτες. Το γεύμα που σερβίρει αποτελείται από 15 πιάτα και μπορεί να διαρκέσει πάνω από 5 ώρες, ενώ όσοι το έχουν δοκιμάσει, μιλούν για εξωπραγματική εμπειρία. Όσοι θέλουν να κάνουν κράτηση είναι σίγουρα άτυχοι, καθώς ο Baehrel σταμάτησε να δέχεται επικοινωνία για κρατήσεις από τον Απρίλιο του 2014. Aκόμη και χωρίς νέες κρατήσεις, πάντως, το μέρος είναι πλήρες μέχρι το… 2025.
Franklin Barbecue, Όστιν, Τέξας
Από τότε που το περιοδικό Bon Appetit ανακήρυξε το Franklin Barbecue ως το καλύτερο μπάρμπεκιου της πόλης, οι ουρές στην πόρτα του άρχισαν να δημιουργούνται. Παρ’ όλο που ανοίγει στις 11 και είναι μόνο για μεσημεριανό, ο ένας εκ των ιδιοκτητών του παραδέχεται ότι ειδικά τα Σαββατοκύριακα οι πελάτες φτάνουν ακόμη και στις 6 το πρωί για να πιάσουν τραπέζι.